‘Ma Rainey’s Black Bottom’ twee keer bekroond op openingsavond BAFTA’s

© Reuters

De film ‘Ma Rainey’s Black Bottom’ is zaterdag twee keer in de prijzen gevallen op de eerste avond van de uitreiking van de BAFTA’s, de belangrijkste Britse filmprijzen. De voornaamste awards worden zondagavond nog uitgereikt.

Wegens de coronacrisis worden de awards van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) dit jaar zonder publiek en verspreid over twee dagen uitgereikt. Zaterdagavond werden de winnaars in acht kleinere categorieën aangekondigd tijdens een kleine en sobere ceremonie op tv.

‘Ma Rainey’s Black Bottom’ wist als enige film al twee awards in de wacht te slepen, meer bepaald in de categorieën beste make-up haar en beste kostuumdesign. De andere winnaars waren ‘Rocks’ (beste casting), ‘Mank’ (beste productiedesign), ‘Sound of Metal’ (beste geluid) en ‘Tenet’ (beste visuele effecten). ‘The Present’ won de award voor beste Britse kortfilm en ‘The Owl and the Pussycat’ kreeg de prijs voor beste Britse korte animatiefilm.

Tijdens het begin van de uitzending werd kort stilgestaan bij het overlijden van de Britse prins Philip. Hij was in 1959 de eerste voorzitter van de British Academy of Film and Television Arts. ‘De hertog van Edinburgh heeft een speciaal plekje in de geschiedenis van de BAFTA’s en hij zal enorm worden gemist. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie’, zei presentatrice Clara Amfo.

Oorspronkelijk zou prins William, de huidige BAFTA-voorzitter, zijn opwachting maken tijdens de ceremonie op zaterdag en zondag. Maar wegens de dood van Philip geeft hij verstek. De winnaars van de zeventien overige categorieën worden zondag bekendgemaakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content