Luxeprobleem voor commissie die Belgische Oscarnominatie kiest

‘Rundskop’, ‘Le gamin au vélo’ van de broers Dardenne’ en ‘Hasta la vista’ van Geoffrey Enthoven komen in aanmerking om als Belgische inzending mee te dingen naar een Oscar voor beste buitenlandse film. De commissie die de Belgische inzending kiest dus met een luxeprobleem.

‘Rundskop‘ van Michael Roskam, ‘Le gamin au vélo’ van de broers Dardenne en ‘Hasta la vista’ van Geoffrey Enthoven. Dat zijn de drie films die in aanmerking komen om als Belgische inzending mee te dingen naar een Oscar voor beste buitenlandse film. Omdat er nooit eerder zoveel Belgische films werden gemaakt die zoveel internationale prijzen winnen, kampt de commissie die de Belgische inzending kiest dus met een luxeprobleem.

Het bericht staat vrijdag in De Morgen. Achter de schermen van het filmfestival van Oostende wordt druk gediscussieerd over de inzending. In Oostende worden zaterdag de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. “De film die daar wint, ” weet de krant, “is ook de grootste kanshebber om naar Hollywood te worden gestuurd.”

Op 16 september hakt de commissie de knoop door. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content