Lupita Nyong’o en Scarlett Johansson in herwerkte versie ‘Jungle Book’

Zowel Lupita Nyong’o als Scarlett Johansson zouden aan het onderhandelen zijn voor de rol van een personage in de nieuwe hybride live-action/computergeanimeerde film over ‘Jungle Book’.

Zowel Lupita Nyong’o als Scarlett Johansson zouden aan het onderhandelen zijn voor de rol van een personage in de nieuwe hybride live-action/computergeanimeerde film over ‘Jungle Book’.

In Disney’s nieuwe versie van ‘Jungle Book’ zullen zowel echte live-actionbeelden als computeranimatie te zien zijn. Lupita Nyong’o zou volgens ‘The Hollywood Reporter’ in de laatste onderhandelingen zitten om Rakcha te spelen, de moederwolf die Mowgli adopteert. Johansson zou dan weer gesprekken hebben om de stem van hypnotiserende slang Kaa op zich te nemen.

Eerder raakte al bekend dat Idris Elba zijn stem zal verlenen aan de slechte mensetende tijger Shere Khan. Jon Favreau is regisseur van dienst. Hem kennen we als regisseur van de twee eerste ‘Iron Man’-films en als acteur in onder andere ‘Identity Thief’ en ‘The Wolf of Wall Street’. Justin Marks herwerkte het verhaal ‘Jungle Book’ van schrijver Kipling tot een nieuw scenario.

Betoverende stem in ‘Her’

Johansson leende haar stem vorig jaar nog aan Samantha in de film ‘Her’. Samantha is een levensecht besturingssysteem waar Theodore, het personage van Joaquin Phoenix, verliefd op wordt. Hoewel ze nooit zelf te zien is en dus enkel haar stem te horen is, kreeg ze veel goede kritieken voor deze rol. Nyong’o kreeg dit jaar nog een Oscar voor haar bijrol in ’12 Years a Slave’.

Race met Warner Bros

Door Nyong’o en Johansson toe te voegen tot mogelijke acteurs voor de film, zet Disney opnieuw een stap verder in de race om de eerste release te hebben. Warner Bros is namelijk ook aan zijn eigen versie van ‘Jungle Book’ bezig. Deze versie zou wel donkerder zijn en zou meer aanleunen bij het oorspronkelijke verhaal van Kipling. Disney zou zich dan weer meer baseren op zijn eigen animatiefilm uit 1967. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content