Lukas Dhont uitgenodigd door filmfestival San Sebastián met debuutfilm ‘Girl’

Beeld uit 'Girl', debuutfilm van Lukas Dhont © gf

De film ‘Girl’, het speelfilmdebuut van Lukas Dhont, is uitgenodigd op het Spaanse San Sebastián Film Festival (21-29 september). Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) in een persbericht. De film ging eerder in Cannes al aan de haal met de Caméra d’Or voor het ‘Beste Speelfilmdebuut’.

Het debuut van Dhont vertelt het verhaal van Lara, een 15-jarig transgendermeisje dat een carrière als ballerina nastreeft. De film werd in Cannes zeer goed onthaald.

Op 9 oktober zal ‘Girl’ het Film Fest Gent officieel openen, waarna distributeur Lumière de film op 17 oktober in de Belgische zalen uitbrengt. ‘Girl’ zal in San Sebastiàn vertoond worden in de Perlak-sectie voor recente films met internationale allure die nog niet in Spanje zijn uitgebracht. De Belgische film maakt er ook kans op de publieksprijs. Daarvoor gaat hij de strijd aan met onder meer ‘Three Faces’ van Jafar Panahi en ‘Cold War’ van Pawel Pawlikowski.

Verder zal ook ‘Another Day of Life’ te zien zijn in de Perlak-sectie van San Sebastián. De documentaire van Raúl de la Fuente en Damian Nenow, een Pools-Spaans-Belgische coproductie, ging eveneens in wereldpremière in Cannes. Met een mix van animatie, live action en archiefbeelden vertelt de film het verhaal van een reis die de Poolse sterreporter Ryszard Kapuscinski in 1975 maakte naar het door een burgeroorlog verscheurde Angola. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content