‘Lord of the Rings’-cast ook in ‘The Hobbit’

In ‘The Hobbit’ zullen ‘Lord of the Rings’-fans heel wat bekenden herkennen. Zowel Legolas (Orlando Bloom), Frodo Baggins (Elijah Wood), Gandalf (Ian McKellen), Galadriel (Cate Blanchett) als Gollum (Andy Serkis) zullen te zien zijn in de prequel.

Regisseur Peter Jackson bevestigde de terugkeer van de blonde elf Legolas naar het grote scherm. Orlando Bloom zal opnieuw die rol voor zich nemen en doen waar hij goed in is: menig meisjesharten doen sneller slaan. Op zijn Facebookpagina zegt Jackson hierover het volgende: ‘Tien jaar geleden creëerde Orlando Bloom een iconisch karakter met zijn vertolking van Legolas. Ik ben ontzettend opgetogen om vandaag aan te kondigen dat we nog eens met hem naar Middle Earth zullen terugkeren. Het grappige is dat ik er ouder uitzie, maar hij niet! Ik denk dat hij daarom een fantastische elf is.’

Ook werd al bevestigd dat Frodo Baggins (Elijah Wood), Gandalf (Ian McKellen), Galadriel (Cate Blanchett) en Gollum (Andy Serkis) een rol zullen spelen in ‘The Hobbit’. Wat de rol van Legolas, Galadriel of Frodo precies inhoudt, is nog een klein mysterie aangezien de drie karakters in het boek niet voorkomen.

‘The Hobbit’ is de verfilming van het gelijknamige boek van J.J.R. Tolien en volgt de zoektocht van Bilbo Ballings, Gandalf en een reeks dwergen naar de schat die de draak Smaug van de dwergen heeft ontvreemd. De films, het boek zal in twee delen worden verfilmd, worden in de bioscoop verwacht tussen 2012 en 2013.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content