‘Little Baby Jesus of Flandr’ publiekswinnaar op Made in Europe

De zesde editie van het Made in Europe Film Festival zit er na vijf dagen weer op voor Genk en Maastricht. De verrassende Belgische film ‘Little Baby Jesus of Flandr’ won de publieksprijs.

Gust van den Berghe’s ‘Little Baby Jesus of Flandr’ is een mysterieus, poëtisch verhaal over drie armoezaaiers die al zingend en verkleed als Driekoningen aan hun geld komen. Wanneer ze verdwaald geraken in een bos zijn ze getuigen van de geboorte van een kind. Ze staan al hun geld af, maar achteraf ontstaat er discussie.

De alom geprezen ‘Rundskop’ van Michaël R. Roskam mocht dinsdag 5 april het evenement openen. Zondagnacht 10 april sloot het drukstbezochte drama ‘Bibliothèque Pascal’ van de Hongaarse Szabolcs Hajdu het geslaagde Made in Europe af. Meer dan 4000 vaak jonge bezoekers zakten af naar het filmfestival om te kiezen uit een aanbod van een veertigtal nationale en internationale projecten.

Naast de reguliere films trokken ook de documentaires de aandacht. Maar liefst drie docu’s vervolledigen de top10 van het publiek. Verder werden films van zowel gevestigde waarden als de Deense Oscarwinnares Susanne Bier met ‘In a Better World’ erg gewaardeerd als ook minder gekende regisseurs zoals de Zwitser Vadim Jendreyko met zijn documentaire ‘die Frau mit den 5 Elefanten’.

Made in Europe is een grensoverschrijdend initiatief van Filmtheater Lumière Maastricht met als doel de landen uit de Euroregio cinematografisch dichter bij elkaar te brengen. De klemtoon ligt vooral op persoonlijke accenten en intimistische portretten. Aken in Duitsland is de volgende stop voor het filmfestival. De Karlspreis wordt dan uitgereikt tussen 13 en 15 mei.

Hieronder de trailer van de publiekswinnaar ‘Little Baby Jesus of Flandr’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content