Lindsay Lohan als Elizabeth Taylor in biografische film

© Reuters

Na maanden van onderhandelingen heeft Lindsay Lohan eindelijk getekend voor de rol van legendarische actrice Elizabeth Taylor in de tv-film ‘Liz & Dick’. De film zal zich concentreren op de romance van Taylor met acteur Richard Burton.

Het contract dat Lohan ondertekende met Amerikaans televisiezender Showtime brengt eindelijk een lichtpuntje in de lang geteisterde carrière van de jonge actrice. De afgelopen vijf jaar kwam ze hoofdzakelijk in het nieuws door hoorzittingen en haar sporadische bezoekjes aan de gevangenis voor dronken rijden en winkeldiefstal.

Passionele romance

Met de film ‘Liz & Dick’ zal Lohan in de huid kruipen van wijlen Hollywoodkoningin Elizabeth ‘Liz’ Taylor. ‘Liz & Dick’ zal het verhaal vertellen van de mythische liefdesband tussen Taylor en Richard Burton. Ze leerden elkaar allebei kennen op de set van de giga-productie ‘Cleopatra'(1963). Wat begon als een passionele romance eindigde uiteindelijk in twee huwelijken.

Rob Sharenow, vice-president van Showtime, is alleszins enthousiast: “Lohan is een van die zeldzame actrices die het talent, de schoonheid en de intrige bezit om een provocatief icoon als Elizabeth Taylor neer te zetten”. De film is de volgende zet in Lohans ‘comeback’. Eerder dook ze al op in de populaire show ‘Saturday Night Live’ en zal ze binnenkort een gastrol vertolken in de televisieserie ‘Glee’. Lohan kan wel een succesje gebruiken na veelvuldige flops in het verleden, met onder andere ‘I Know Who Killed Me'(2007) en ‘Georgia Rule'(2007).

Elizabeth Taylor blies vorig jaar, op 23 maart, haar laatste adem uit. Richard Burton stierf in 1984 op 54 jarige leeftijd. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content