Lieven Van Gils wordt filmverslaggever bij VRT NWS

Lieven Van Gils © VRT - Geert Van Hoeymissen

Lieven Van Gils zal vanaf 2 september de brede verslaggeving en duiding rond films, series en de fictiesector bij VRT NWS voor zijn rekening nemen. Hij neemt in die nieuwe rol de fakkel over van Ward Verrijcken, die in het najaar van 2020 overleed.

Lieven Van Gils (57) zal vanaf september deel uitmaken van de cultuurredactie van VRT NWS. Bij de openbare omroep verdiende hij zijn sporen op radio (o.a. 10 jaar bij Studio Brussel) en televisie (‘Vive le Vélo’ en de talksshows ‘Phara’, ‘Reyers Laat’ en ‘Van Gils Gasten’). Ondertussen werkt hij ook nog aan een aantal projecten waaronder ‘Het Scheldepeloton’, een zesdelige wielerdocumentaire voor Canvas.

‘Door zijn journalistiek métier en zijn brede blik op film geniet hij het volste vertrouwen van de nieuwsredactie’, aldus de VRT in een persbericht. Hij zal zich de volgende maanden voorbereiden op zijn nieuwe functie en zich verder verdiepen in de film- en fictiewereld.

‘Ik begin hieraan met een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik mij ga kunnen onderdompelen in de wereld van de film, een oude liefde die altijd dichtbij is gebleven. Maar ik was liever nooit in de plaats gekomen van onze dierbare collega en vriend Ward Verrijcken. Ik mis hem. Wij missen hem. Ik neem hem mee op mijn pad en zie het als een grote eer dat ik zijn werk mag verder zetten’, zegt Van Gils. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content