Liam Neeson in gesprek over nieuwe film ‘Non-Stop’

Survival film ‘The Grey’ moet voor Neeson na enkele tegenvallers een opluchting geweest zijn. ‘Non-Stop’ maakt deel uit van een reeks compromisloze thrillers die zullen uitkomen eind 2012 en in de loop van 2013.

Het liep een tijdje niet zo gesmeerd voor Liam. ‘Taken’ was dan wel niet zo’n groot succes bij de critici, het publiek kon de bloedwraak van Neesons personage wel smaken. Het gevolg was dat men vond dat dit personage nog meer geld kon opbrengen.

In ‘Unknown’ krijgen we een Neeson te zien die verdacht veel doet denken aan de Bryan Mills uit ‘Taken’ die zijn dochter terug wil. Enkel werd de dochter vervangen door geheugenverlies en de ex-militair veranderde in een huurmoordenaar. ‘Unknown’ werd een teleurstelling die zelfs het actiegeile publiek niet meer kon behagen. ‘Unknown’ werd vooraf gegaan door meerdere mislukkingen zoals ‘The A-Team’, dat allerminst werd gesmaakt door de fans van de tv-serie, en ‘Clash of The Titans’, dat behalve wat 3D gerichte actie weinig inhoud te bieden had.

Monsterlijke wolven
‘The Grey’ is iets geheel anders. Met het avontuurgehalte van ‘The Way Back’ en ‘Into The Wild’ kon de film wel plezieren. Tenminste, als je de monsterlijke wolven, die zich gedroegen alsof ze aan de cocaïne zaten, door de vingers kon zien. Of ‘Non-Stop’ ook een succes zal zijn, wordt nog afwachten.

Het productiehuis Dark Castle, dat in ’99 werd opgericht door veteranen Joel Silver en Robert Zemeckis, wees Jeff Wadlow aan als regisseur. Neeson is meer dan capabel om een film geheel zelf te dragen. Voor ‘Non-Stop’ zullen veel ogen gericht zijn op de jonge en onervaren Wadlow die eerder al de mist in ging met vechtfilm ‘Never Back Down’. (JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content