Leonardo DiCaprio zou graag in de huid van Poetin kruipen

© Reuters

Hij heeft nog maar net een Oscarnominatie op zak voor zijn rol als Hugh Glass in The Revenant of hij droomt al van andere personages die hij graag zou willen spelen. Vladimir Poetin bijvoorbeeld.

In een interview met de Duitse krant Die Welt vertelt hij over zijn ontmoeting met de Russische president, zijn fascinatie voor de Russische geschiedenis en zijn wens om de rol van Vladimir Poetin te spelen. Ook Vladimir Lenin en Grigori Raspoetin, de mysterieuze Russische geestelijke/genezer die zoveel invloed had tijdens het bewind van tsaar Nicolaas II, zou hij graag vertolken.

Leonardo DiCaprio ontmoette Vladimir Poetin enkele jaren geleden tijdens een top rond het behoud van de Siberische tijgers. Een stichting van DiCaprio financiert een project om deze enorme dieren te beschermen. Ondanks zijn grote belangstelling voor de Russische geschiedenis heeft hij de president toen niet gesproken over de politiek, enkel over hun gedeelde bezorgheid over het lot van de tijgers.

DiCaprio is van mening dat er meer films gemaakt zouden moeten worden over Rusland: “Rusland verenigt zoveel verhalen met de kwaliteit van een toneelstuk van Shakespeare in zich. Dat is voor een acteur ongelofelijk fascinerend.”

Maar er staat ook nog een ander project in zijn agenda. DiCaprio heeft zojuist de rechten op een boek over het Volkswagen-schandaal gekocht. Hij kan er nog niet veel over vertellen, enkel dat hij graag interessante verhalen wil vertellen in films en het gesjoemel met de Volkswagens is er een van. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content