Leonardo DiCaprio te zien als Amerikaans president Wilson in nieuwe biopic?

© Reuters

Leonardo DiCaprio ziet een vertolking van de Amerikaanse president Woodrow Wilson helemaal zitten. Naast de hoofdrol aast de ‘Great Gatsby’-acteur ook op de productie van de biopic.

In 1912 werd hij de 28ste president van de Verenigde Staten, onlangs kwam het boek ‘Wilson’ uit en nu is ook een verfilming van dat boek in de maak. Topacteur Leonardo DiCaprio heeft zich meteen gemeld voor de rol van Thomas Woodrow Wilson. De Hollywoodster wil er ook de productie van de biopic bijnemen. Een regisseur voor het project is nog niet gevonden. Dat meldt Variety.

Op zijn weg naar het Witte Huis versloeg Wilson, als kandidaat van de Democratische Partij, de verdeelde Republikeinse Partij van zittend president William Howard Taft en oud-president Theodore Roosevelt. Wilson had een progressieve agenda en voerde enkele jaren later campagne met de slogan ‘Hij hield ons buiten de oorlog’. Tot 1917, want onder grote internationale druk ging uiteindelijk ook de VS overstag en voegde de grootmacht zich bij de geallieerden. In 1919 werd Wilson beloond voor zijn inzet voor de wereldvrede met de Nobelprijs voor de Vrede. In dat jaar kreeg hij een beroerte, waarna zijn tweede vrouw Edith Galt het presidentschap overnam.

Met de vertolking van de voormalige president zou DiCaprio opnieuw in de huid kruipen van een groot Amerikaans figuur. Hij was al eerder FBI-baas J. Edgar Hoover in ‘J. Edgar’ (2011) en piloot Howard Hughes in ‘The Aviator’ (2004).

Vanaf 9 januari is hij te zien in ‘The Wolf of Wall Street’ van Martin Scorsese, een financieel drama over het tumultueuze leven van een beursmakelaar met een extravagante levensstijl. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content