Lenny Kravitz kruipt in de huid van Marvin Gaye

© Reuters

De Amerikaanse rockzanger Lenny Kravitz gaat de betreurde soulzanger Marvin Gaye spelen in een film over zijn laatste levensjaren.

Lenny Kravitz heeft de hoofrol gekregen in een nieuwe film over Marvin Gaye, de in 1984 overleden soulzanger die beroemd werd met hits als ‘Heard it Through the Grapevine’, ‘Sexual Healing’ en ‘Ain’t no Mountain High Enough’. De film zal geregisseerd worden door Julien Temple, die bekend staat voor zijn rockdocumentaires en die eerder onder andere de Sex Pistols film ‘The Great Rock ‘n’ Roll Swindle’ regisseerde.

Voor Kravitz is het zijn eerste grote filmrol. Voordien had hij al kleine rollen in ‘The Hunger Games’ en het Oscarwinnende ‘Precious’. Janis Gaye, Gayes tweede vrouw, is dan weer niet zo te vinden voor het project.

De film gaat terug tot 1981 toen Marvin Gaye in Londen woonde, worstelde met een zware alcoholverslaving en problemen had met de belastingen. Daarna beschrijft de film hoe de West-Vlaamse concertpromotor Freddy Cousaert hem van zijn verslaving redde door hem naar Oostende te halen.

In 1982 was hij weer helemaal terug met ‘Sexual Healing’. Gaye kwam twee jaar later op een tragische manier om het leven: zijn eigen vader schoot hem dood na een uit de hand gelopen ruzie. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content