Lars von Trier draait erotische film in Gent

© Image Globe

De Deense cultregisseur Lars von Trier gaat in Gent scènes opnemen voor zijn erotische film ‘The Nymphomaniac’, met Charlotte Gainsbourg en Willem Dafoe in de hoofdrollen.

De Deense regisseur Lars von Trier vertoeft binnenkort in Gent om er scènes op te nemen voor zijn nieuwste film, “The Nymphomaniac”. Dat heeft Cinevox uit goede bron vernomen. Het zou gaan om een internationale coproductie, waarbij onder meer het Belgische productiehuis Caviar betrokken zou zijn.

Het erotisch leven van de vrouw

Charlotte Gainsbourg en Willem Dafoe zouden volgens Cinevox de hoofdrollen spelen in “The Nymphomaniac”, maar bij Caviar wilde niemand de namen bevestigen. Ook bij Location Flanders, dat Vlaanderen en zijn steden wil promoten als filmlocatie, kon niemand het bericht bevestigen. Op de International Movie Database (IMDB) wordt ook Stellan Skarsgard vernoemd als een van de acteurs.

“The Nymphomaniac” wil het erotische leven van een vrouw in beeld brengen, tot op haar vijftigste. Gainsbourg speelde eerder al in von Trier’s “Melancholia”, Dafoe was te zien in “Manderlay”. Samen speelden ze ook in “Antichrist”. Skarsgard is onder meer bekend van “Breaking the Waves”

Ruwe en gekuiste versie

Op de film-, tv- en celebrity-site IMDB staan zowel “The Nymphomaniac” als “The Nymphomaniac part 2” in preproductie. Volgens Peter Aalbaek Jensen van Zentropa, het productiehuis van von Trier, is de regisseur van plan om twee films tegelijk te draaien, een ruwe en een gekuiste versie. Het is de ambitie van von Trier om beide films op tijd af te hebben voor het Festival van Cannes, waar hij in 2011 werd weggestuurd.

Von Trier en zijn ploeg zouden eind augustus al beginnen draaien. De rest van de film wordt hoogstwaarschijnlijk in Duitsland gedraaid, aldus nog Cinevox. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content