Kuifje: razende reporter nauwelijks bekend in VS ondanks een avontuur in Amerika

Terwijl de film van Steven Spielberg eind oktober – midden de herfstvakantie – wordt losgelaten op het Europees publiek, is de datum van de release in de Verenigde Staten en Canada gepland op 21 december.

Het succes van de film in Europa moet het Amerikaanse publiek, meer vertrouwd met Marvel-helden als Spiderman, Iron Man of Batman, massaal naar de bioscoop lokken.

Ondanks meer dan 200 miljoen verkochte albums vertaald in tientallen talen en dialecten, blijkt Kuifje vrij onbekend bij het grote Amerikaanse publiek, wat niet gezegd kan worden van de smurfen, wier film over de Atlantische Oceaan het vrij goed deed aan de box-office.

De release van de film in Europa wordt een waardemeter voor Spielberg die hoopt dat de prent ook een commercieel succes wordt in de Verenigde Staten. Voor Europa mag de regisseur al rekenen op de vele stripliefhebbers in België (Kuifje en Bobbie), Frankrijk (Tintin et Milou), Groot-Brittannië (Tintin and Snowy) en zelfs in Duitsland (Tim und Struppi) om de zalen te vullen. Overigens kunnen de Europese geest van de film en de Amerikaanse technische hoogstandjes de laatste twijfelaars nog over de brug halen.

Minder dan twee maanden later rond de kerstperiode is Kuifje in Amerika, waar hem wellicht een warm onthaal staat te wachten. Ook de commerciële belangen komen in het vizier en daarvoor worden alle registers wat betreft merchandising opengetrokken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content