Kortfilmfestival ‘The One Minutes Belgian Open’ van start

Woensdag 27 april om 14 uur wordt in de SPHINX-cinema in Gent het startschot gegeven voor de vijfde editie van het superkortfilmfestival ‘The One Minutes Belgium Open’.

Het filmevenement wordt in drie competitieluiken opgesplitst: ‘De Klasminuut’, ‘3D-Screenings’ en ‘The Grand Final’. Het festival begint met ‘De Klasminuut’ waarin 33 filmpjes van maximaal 60 seconden worden vertoond. Elke inzending werd in klasverband door studenten van middelbare scholen over heel Vlaanderen gemaakt. De winnende klas krijgt een digitale camcorder als beloning.

Nieuw dit jaar is de 3D-Day op vrijdag 29 april in de KASK-cinema in Gent. De geselecteerde kortfilms worden niet alleen vertoond, er volgt ook een nabespreking, een debat en een workshop over de vrij recente filmtechniek voor de geïnteresseerden.

Last but most definitely not least: ‘The Grand Final Award Ceremony’. Exact zestig kortfilms van elk exact zestig seconden werden genomineerd om mee te dingen naar de hoofdprijs: 1000 euro. ‘The Grand Final’ bestaat uit drie categorieën: ‘Art & Narration’, ‘Documentary & Portrait’ en ‘Animation & Visual Effects’.

Het Gentse KASK-filmfestival strikte kunsthistorica Isolde De Buck, film- en tv-maker Julien Vrebos en animatiefilmer Jelle De Beule (Neveneffecten) om in de jury te zetelen. Zij zullen elk voor hun eigen categorie oordelen wie er als winnaar uit de bus zal komen. De minifilms komen zowel uit België als uit de rest van de wereld. Indonesië, Benin en Cuba zijn een aantal landen die hun kans wagen.

De filmfestiviteiten lopen van woensdag 27 april tot zondag 1 mei. Surf naar de website voor meer info en reservaties.

Julie Herreman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content