Kortfilm ‘Bento Monogatari’ naar Cannes

De korte film van de jonge regisseur Pieter Dirkx is geselecteerd voor het Cinéfondationprogramma van het Filmfestival van Cannes, dat op 21 en 22 mei plaatsvindt.

De korte film “Bento Monogatari (Lunchbox Story)” van de 27-jarige Pieter Dirkx is geselecteerd voor het Cinéfondation-programma van het Internationaal Filmfestival van Cannes, dat op 21 en 22 mei plaatsvindt. De jonge regisseur studeerde met deze film vorig jaar af aan de hogeschool Sint-Lukas in Brussel.

In “Bento Monogatari” probeert Yvonne, een vrouw van middelbare leeftijd, haar misgelopen huwelijk nieuw leven in te blazen door zich vol overgave te verdiepen in de Japanse popcultuur. Elke ochtend bereidt ze voor haar man Frank een “bento”, een Japanse lunchbox. Frank, die in een afvalverwerkingsbedrijf werkt, toont echter veel meer interesse in zijn jonge mannelijke collega. Dagelijks dumpt hij de inhoud van zijn brooddoos alvorens iemand hem te zien krijgt.

Hoofdrolspelers zijn Bea Duchateau, Dirk Lavrysen, Bram Van Outryve en Sae Nozawa. Pieter Dirkx stond naast de regie ook in voor het scenario, de muziek en de productie.

Het Cinéfondationprogramma is een onderdeel van de officiële selectie van het festival van Cannes. De bedoeling is jong aanstormend filmtalent, vers van de filmscholen, te signaleren en een platform te bieden. Jaarlijks worden een 20-tal korte films in competitie vertoond.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

D.B./Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content