Kortfilm ‘Baghdad Messi’ wint opnieuw internationale prijs

Na de hoofdprijs in Marokko wint de Vlaamse kortfilm ‘Baghdad Messi’ van Sahim Omar Kalifa ook de ‘Jury Award’ op het derde Arab Film Festival in het Zweedse Malmö.

Sahim Omar Kalifa heeft met zijn kortfilm ‘Baghdad Messi’ de ‘Jury Award’ gewonnen op het 3e Arab Film Festival in het Zweedse Malmö. De internationale competitie bestond uit meer dan 30 kortfilms.

Kalika, die in zijn films graag terugkijkt naar zijn jeugd in Irak, brengt het ongewone verhaal over een 8-jarige jongen met één been die ervan droomt Messi te zijn. De prent is een coproductie van a team productions, U-Film en Dubai Entertainment and Media Organisation

Vorige week won de prent de prijs voor beste kortfilm op het Azrou-Ifrane Festival du monde Arabe in Marokko. Het filmfestival legt zijn focus op internationale kortfilms die de Arabische cultuur en leefwereld op een verrassende manier in beeld brengen.

Voor ‘Baghdad Messi’ is het intussen al de zevende internationale award. De kortfilm won eerder dit jaar ook de hoofdprijs in Dubai, het Italiaanse Brescello en de Iraakse stad Kalar. Komende week is de film nog te zien op het Oscar-qualifying Urbanworld Film Festival in New York. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content