Komiek Rik Mayall overlijdt op 56-jarige leeftijd

© Belga

Rik Mayall, de Engelse komiek en acteur bekend om zijn absurde humor, is overleden. De doodsoorzaak is nog onbekend.

Rik Mayall brak in 1982 door met zijn rol van ultralinkse student in de comedyserie ‘The Young Ones’. Samen met 3 andere mannen die samen onder één dak woonden, speelde hij de hoofdrol. Het programma was een mix van muzikale optredens, absurde humor en sketches. In de jaren ’90 acteerde hij in de serie ‘Bottom’ samen met zijn goede vriend Adrian Edmonson, die ook één van de vier huisgenoten in ‘The Young Ones’ speelt. Richie (Rik Mayall) en Eddie (Adrian) zijn ook in deze comedyserie twee huisgenoten. Hun leven draait rond televisie, drank en vrouwen.

Mayall verscheen ook verschillende keren in de serie ‘Blackadder’, een komedie die een satirische blik werpt op de Britse geschiedenis en in ‘The New Statesman’. Hij was verder ook te zien in de films ‘Drop Dead Fred’ and ‘Guest House Paradiso’.

Vorige week verbleef de Britse komiek nog in Portugal voor opnames voor de Nederlandse film ‘De Ontsnapping’, waarin hij de huisbaas van het hoofdpersonage speelt.

Doodsoorzaak onbekend De doodsoorzaak van Mayall is tot nu toe nog onbekend. In 1998 lag hij vijf dagen in een coma door zware verwondingen na een ongeval met een quad. Zijn gezondheidstoestand ging er nadien op achteruit. Laurence Marks, een Britse scriptieschrijver, liet in een interview met de BBC weten dat het ongeluk met zijn vroegtijdige dood te maken zou kunnen hebben, maar een lijkschouwing moet de doodsoorzaak nog uitwijzen.

Rik Mayall was getrouwd met Barbara Robbin, een visagiste waarmee hij drie volwassen kinderen had. Volgens Britse media trof zijn vrouw hem gisteren aan in hun huis in Londen. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content