Kinepolis neemt Utopolis-bioscopen van Lommel en Turnhout over

© /

Kinepolis heeft van het Mededingingscollege van de Belgische Mededingingsautoriteit groen licht gekregen om twee van de vier Belgische Utopolis-bioscoopcomplexen over te nemen. Het gaat om de vestigingen in Turnhout en Lommel.

Twee Utopolis-vestigingen komen definitief in handen van Kinepolis. De twee andere complexen, in Mechelen en Aarschot, moeten verkocht worden, met het oog op de verdere exploitatie ervan.

“De twee bioscoopcomplexen in Mechelen en Aarschot moeten worden overgedragen aan een koper die geen rechtstreekse of onrechtstreekse banden heeft met Kinepolis”, zo meldt de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA). “De koper dient deze bioscoopcomplexen te verwerven met het oog op de verdere exploitatie ervan als een levensvatbare en actieve concurrent van Kinepolis en andere concurrenten”, klinkt het nog.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, is verheugd met de beslissing: “Ik ben blij dat er eindelijk duidelijkheid is na een langzame en moeizame procedure. We zullen nu, in overleg met de BMA, de desinvesteringen zo organiseren dat de toekomst en optimale verderzetting van de betrokken bioscopen gegarandeerd blijft en dat er voor de medewerkers snel duidelijkheid komt.”

Op 9 november 2015 verwierf Kinepolis reeds alle Utopolis-activiteiten in Luxemburg, Nederland en Frankrijk, 9 bioscopen in totaal. De overname van de Belgische vestigingen door Kinepolis was onderworpen aan de goedkeuring van de BMA. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content