Kijk kosteloos naar Ken Loach

De Britse filmregisseur Ken Loach stelt zijn films gratis ter beschikking op Youtube.

De Britse filmregisseur Ken Loach stelt al zijn films gratis ter beschikking via zijn Youtubekanaal. Momenteel zijn er al zes films integraal te bekijken. Het gaat over Cathy Come Home (1966), Poor Cow (1967), Kes (1969), Hidden Agenda (1990), Riff Raff (1991) en Ae Fond Kiss (2004). Bedoeling is dat er elke week een film aan de reeks wordt toegevoegd totdat het hele oeuvre van Groot-Brittanniës meest linkse cineast op de website te vinden zal zijn.

Ken Loach staat bekend om zijn sociaal realistische stijl en socialistische thema’s. De man begon zijn carrière als theateracteur, maar maakte al snel en behoorlijk succesvol de overstap naar het regisseren van docudrama’s voor televisie. Tijdens de jaren zeventig en tachtig leden zijn films onder een slechte distributie, een gebrek aan interesse en politieke censuur.

Begin jaren negentig rees zijn ster echter snel en maakte Loach een reeks succesvolle films zoals Ladybird Ladybird, Raining Stones en Bread and Roses. De man won ook al ettelijke prijzen op het filmfestival van Cannes, waaronder in 2006 ook de Gouden Palm voor The Wind That Shakes The Barley, een film over de Ierse onafhankelijkheidsstrijd en de daaropvolgende burgeroorlog van de jaren twintig.

De trailer van The Wind That Shakes The Barley:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content