‘Kid’ van Fien Troch genomineerd voor Paris Cinéma

De derde langspeelfilm van de Belgische Fien Troch, is geselecteerd voor de officiële competitie van Paris Cinéma, een zomerfestival in Parijs dat een speciale focus legt op de Belgische film.

De derde langspeelfilm van de Belgische Fien Troch, is geselecteerd voor de officiële competitie van Paris Cinéma, een zomerfestival in Parijs dat een speciale focus heeft op de Belgische film. Op het festival zullen daarom nog enkele andere Belgische films te zien zijn. Dat meldt de redactie.

Zo worden ‘Het vijfde seizoen’ van Peter Brosens en Jessica Woodworth en ‘The broken circle breakdown’ van Felix van Groeningen in avant-première vertoond. ‘The broken circle breakdown’ is ook de slotfilm van het festival.

Op Paris Cinéma zal het volledige werk van Felix van Groeningen te zien zijn. Daarnaast is er ook plaats voor Vlaamse filmklassiekers als ‘Meeuwen sterven in de haven’, ‘De man die zijn haar kort liet knippen’, ‘Mira’ en ‘Daens’. Ook recentere films zoals ‘Blue bird’, ‘Rundskop’ en ‘Monkey sandwich’ worden tijdens de retrospectieve getoond. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content