Kevin MacDonald regisseert biopic over Elvis Presley

Kevin MacDonald mag binnenkort plaatsnemen in de regiestoel van de biografische film over Elvis Presley. De Schot verdiende zijn strepen met onder andere het gelauwerde ‘The Last King Of Scotland’.

De film zal ‘Last Train To Memphis’ heten en zal vooral de doorbraak van The King in de jaren ’50 in beeld brengen, toen die als puber van bescheiden komaf opklom tot wereldberoemde superster. Peter Guralnick leverde met zijn Presley-biografie uit 1995 de grondslag voor de biopic. MacDonald is met de portretfilm niet aan z’n proefstuk toe: hij regisseerde vorig jaar een film over reggaelegende Bob Marley.

Filmstudio 20th Fox Company lanceerde een oproep aan jonge acteurs tussen 18 en 22 die in de huid willen kruipen van het in 1977 overleden rockicoon. Eerder deze zomer raakte bekend dat Jagged Films, het productiebedrijf van Rolling Stone Mick Jagger, de productie van de biopic op zich zal nemen. Wanneer de film in de zalen verschijnt is nog niet bekend.

Presley is de zoveelste in een lange rij muzieklegendes die de laatste jaren opnieuw tot leven werden gewekt op het witte doek. Zo verscheen in 2005 ‘Walk The Line’, over de levenswandel van countrymonument Johnny Cash, ‘I’m Not There’ uit 2007 reconstrueerde het leven van Bob Dylan en het veelgeprezen ‘La Vie En Rose’ verfilmde het turbulente leven van Édith Piaf. En het einde is nog niet in zicht: een karrenvracht aan biopics zal de komende maanden het scherm inpalmen. Onder meer Aretha Franklin, James Brown, Jimi Hendrix, countryzanger George Jones en zelfs wielrenner Lance Armstrong maken hun opwachting op het witte doek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content