Kevin Janssens wordt Master van tiende Filmfestival Oostende

Kevin Janssens en Veerle Baetens in 'D'Ardennen'. © gf

Kevin Janssens volgt Maaike Cafmeyer op als Master op het Filmfestival Oostende. Daarnaast richtte FFO ter gelegenheid van de verjaardagseditie van het festival ook de Ensor Academie op.

Zijn eerste grote rol speelde Janssens in de televisieserie Koning van de Wereld. Daarna speelde hij mee in films als Windkracht 10: Koksijde Rescue, Zot Van A, Smoorverliefd, Het Varken van Madonna en was hij ook op televisie te zien in onder meer Vermist, Quiz me Quick en Salamander.

De gastheer koos voor zijn masterselectie films die aanleunen bij het film noir-thema. ‘Als kind werd ik enorm geïntrigeerd door de sfeer die dit genre met zich meebrengt’, zegt Janssens. Onder meer Casablanca (Michael Curtiz – 1942), Raging Bull (Martin Scorsese – 1980), Apocalypse Now (Francis Ford Coppola – 1979), On the waterfront (Elia Kazan – 1954) en Heat (Michael Mann – 1995) behoren tot zijn selectie.

De tiende editie belooft overigens een feestelijke editie te worden. Op het programma staan onder andere de openingsfilm Everybody Happy van Nic Balthazar en de Flanders Film Meeting, met als thema ‘coproducties’. FFO richtte ook ter gelegenheid van de verjaardagseditie de Ensor Academie op. De academie heeft tot doel alle Vlaamse filmprofessionals te verenigen. De leden kunnen stemmen voor de ‘Prijs van de Industrie’ die wordt uitgereikt tijdens het Gala van de Ensors.

Het Filmfestival Oostende vindt dit jaar plaats van 9 tot 17 september.

Meer informatie vind je op de website.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content