Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens in Vlaamse thriller ‘D’Ardennen’

Robin Pront © Athos Burez

Robin Pront strikte voor zijn langspeeldebuut ‘D’Ardennen’ een pak klinkende namen: onder meer Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Veerle Baetens, Peter Van den Begin en Sam Louwyck zijn te zien in de Vlaamse thriller.

De Vlaamse talentvolle regisseur Robin Pront kan voor zijn debuutfilm ‘D’Ardennen’ rekenen op de diensten van een indrukwekkende cast. De film, omschreven als een thriller over twee broers die vier jaar na een mislukte homejacking de draad des levens proberen op te pikken (nadat de ene een gevangenisstraf uitzat), heeft onder meer Kevin Janssens, Jeroen Perceval en Veerle Baetens – nog altijd Europa’s beste actrice – in de aftiteling.

Ook Jan Bijvoet, Peter Van den Begin, Viviane De Muynck en Sam Louwyck spelen mee in de film. Maar geen Matthias Schoenaerts. De acteur zegde in eerste instantie toe, maar kwam daarna terug op zijn beslissing.

De opnames lopen van 12 januari tot en met 28 februari op diverse locaties in Antwerpen en uiteraard de Ardennen.

‘Droomcast’

Producent Bart Van Langendonck: ‘We zijn zeer blij dat we deze droomcast bij mekaar hebben gekregen om, met Robin Pronts overduidelijke regietalent, zijn debuutfilm zowel artistiek als commercieel naar het niveau te tillen waar we ook met Rundskop naar gestreefd hebben.’

Pront heeft onder meer de geprezen kortfilms geprezen kortfilms ‘Injury Time’ (2010) en ‘Plan B’ (2008) achter zijn naam. Hij is ook zijdelings bekend van De Slimste Mens Ter Wereld, waarin hij het in 2012 twee afleveringen volhield.

Robrecht Heyvaert, met wie Pront eerder samenwerkte, is opnieuw Director Of Photography. Michaël R. Roskam neemt de rol van ‘Executive Producer’ op zich.

‘D’Ardennen’ werd eerder door Van Langendonck omschreven als ‘Trainspotting’ meets ‘Fargo’. Veelbelovend dus. In het najaar van 2015 wordt hij in de Belgische zalen verwacht. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content