Kanye West stelt regiedebuut voor

De Amerikaanse hiphopster Kanye West heeft in Cannes zijn kortfilm ‘Cruel Summer’ voorgesteld. Hij hoopt met zijn film andere regisseurs te inspireren.

De momenteel drukste badstad ter wereld werd woensdag vereerd met een bezoekje van Kanye West. De hiphopper kwam er zijn regiedebuut, het dertig minuten durende ‘Cruel Summer’, voorstellen. Volgens Kanye is zijn film de toekomst van de cinema.

Tarantino

Die uitspraak deed hij op basis van het feit dat ‘Cruel Summer’ tijdens de visie simultaan op zeven schermen werd vertoond. De verschillende schermen toonden elk verschillende camerastandpunten of scènes uit de film. Soms werkten de schermen ook samen als een geheel of werd er op een bepaald scherm enkele minuten niets getoond.

“Ik was zeer gebrand op het gebruik van verschillende bioscoopschermen”, verklaarde Kanye achteraf. “Je stelt als kijker automatisch de beelden samen, net zoals je herinneringen samenstelt.” West hoopt dan ook dat zijn methode om een film te vertonen andere regisseurs zal inspireren. De hiphopper zou het geweldig vinden moest iemand als Quentin Tarantino het toepassen.

‘Cruel Summer’ speelt Kid Cudi een autodief die verliefd wordt op een blinde prinses. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content