Joss Whedon tekent voor The Avengers 2

Regisseur Joss Whedon heeft officieel getekend voor het vervolgverhaal van de succesvolle miljardenblockbuster, The Avengers.

De maker van ‘Buffy The Vampire Slayer’, ‘Dollhouse’ en ‘Firefly’ laat het liefst zijn eigen creativiteit vloeien en zag er eerder tegenop om het verhaal van iemand anders te vertellen. Daarom toonde hij in juni bijzonder weinig interesse om na ‘The Avengers’ ook zijn schouders te zetten onder het vervolg.

Disney bevestigde echter dat Whedon een exclusiviteitscontract met Marvel Studio’s getekend heeft tot het einde van 2015. Daarnaast is hij volgens Disney ook verbonden aan de live-action televisieserie die zich in het Marvel-universum moet afspelen.

De overname van Marvel Studio’s legde The Walt Disney Group geen windeieren. ‘The Avengers’ bracht wereldwijd 1.5 miljard dollar in het laatje, waardoor het de derde succesvolste film aller tijden is. Titanic en Avatar deden het nog beter.

De sequel wordt voorlopig verwacht in de zomer van 2015. Marvel heeft nog drie andere films op het programma staan: ‘Iron Man 3’ in mei 2013, ‘Thor: The Dark World’ in november 2013 en ‘Captain America: The Winter Soldier’ in april 2014. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content