Joseph Gordon-Levitt en Tommy Lee Jones in nieuwe Spielberg ‘Lincoln’

Steven Spielberg heeft voor zijn biopic ‘Lincoln’ weer een indrukwekkende cast samengesteld. Naast Daniel Day-Lewis en Sally Field zullen nu ook Joseph Gordon-Levitt en Tommy Lee Jones in de film meespelen.

In de prent over het leven van de Amerikaanse president Abraham Lincoln zullen onder meer Joseph Gordon-Levitt (‘Inception’), de bekende regisseur en acteur Tommy Lee Jones, de 86-jarige Hal Holbrook (‘Into the Wild’) en James Spader (‘The Practice’) een rol op zich nemen. Tommy Lee Jones zal in ‘Lincoln’ Thaddeus Stevens spelen, het Republikeinse congreslid die ijverde voor het einde van de slavernij en die de president hielp met het schrijven van de financiële wetgeving rond de Amerikaanse Burgeroorlog. De rol van Robert Todd Lincoln, de oudste en langstlevende zoon van Lincoln, is weggelegd voor ‘Inception’-acteur Joseph Gordon-Levitt. Dat heeft Dreamworks bekendgemaakt. Details over de andere rollen zijn nog niet bekend.

Eerder werd al bevestigd dat Spielberg Daniel Day-Lewis voor de hoofdrol van Abraham Lincoln wist te strikken en Sally Field voor de rol van Mary Todd, zijn wederhelft. Overigens blijken er nog onderhandelingen op Spielberg’s programma te staan met onder meer acteurs John Hawkes, Tim Blake Nelson, Bruce McGill, Joseph Cross, David Costible, Byron Jennings, Borig McGiver, Gloria Reuben, Jeremy Strong, Dakin Matthews en David Warshofsky.

Dit najaar zullen de opnames in Virginia van start gaan. De film wordt in de zalen verwacht ten vroegste in december 2012.

Noëmie Machtelinckx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content