Jonah Hill maakt debuut als regisseur met film over skaters

Jonah Hill © REUTERS

De acteur, die we vooral kennen van komische rollen, zetelt in de regisseursstoel voor ‘Mid-’90s’. Hij schreef ook het script voor de prent over een groep jonge skaters.

De bekende, vaak komische acteur Jonah Hill maakt een van zijn dromen waar en regisseert een zelf geschreven script. ‘Mid ’90s’ zal gaan over een groepje skatende tieners uit Los Angeles die voor het eerst te maken krijgen met seks, gevechten en de strijd om cool te zijn. Hill zal zelf niet meespelen in de Nineties film, maar het acteren aan anderen overlaten.

Hoewel het de eerste keer is dat Jonah Hill gaat regisseren, heeft hij al wel ervaring met het schrijven van scenario’s. Zo werkte hij mee aan het script van ’21 Jump Street’, schreef hij de verhalen van zijn animatieserie ‘Allen Gregory’ en werkte hij mee aan scrips zoals ‘The Adventurer’s Handbook’.

Wie in de huid zal kruipen van het hoofdpersonage is nog niet geweten. Scott Rudin en Eli Bush (Steve Jobs, The Grand Budapest Hotel) zijn de producers van dienst. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content