Johnny Depp riskeert 10 jaar cel wegens hondensmokkel

© epa

Omdat de Hollywoodster zijn twee yorkshire terriërs Pistol en Boo binnensmokkelde in het strenge Australië, riskeert de acteur een flinke straf: tien jaar cel.

Australië hanteert een strenge wet inzake dieren die er geïmporteerd worden. In de hoop ziektes zoals hondsdolheid buiten de grenzen te houden moeten ze eerst geruime tijd in quarantaine verblijven alvorens ze er voet aan grond mogen zetten.

Johnny Depp, die naar het land afzakte voor de opnames van een vijfde sequel van ‘Pirates of the Caribbean’-film, ‘Dead men tell no tales’, lapte de regels aan zijn laars en smokkelde zijn twee yorkshire terriërs Pistol en Boo binnen met zijn privéjet, zonder ze aan te geven bij de douane. Omdat ze toevallig werden opgemerkt bij een kappersbezoek, werden Depps honden plots talk of country.

‘Het is niet omdat het gaat om Johnny Depp dat hij de wet niet moet naleven’, klonk het bij de Australische minister van Landbouw Barnaby Joyce. De acteur kreeg vijftig uren de tijd om zijn viervoeters weg te halen, zoniet zouden ze afgemaakt worden. De Hollywoodster en diens huidige vrouw Amber Heard gaven gevolg aan het ultimatum, en lieten de honden onder escortes huiswaarts overvliegen.

Maar daarmee is de kous niet af. De hele zaak dreigt nu voor de rechter te komen. Mocht dat het geval zijn dan kan de straf oplopen tot tien jaar cel of een maximale boete van 340.000 Australische dollar (243.000 euro). Of hij effectief ook zal moeten brommen? De kans lijkt heel klein.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content