John Malkovich krijgt Golden Eye-award voor hele carrière

John Malkovich © Reuters

John Malkovich valt in de prijzen op de tiende editie van het filmfestival in Zurich. Hij krijgt de Golden Eye-award voor de acteerprestaties die hij al bijna dertig jaar neerzet. Op 4 oktober zal de Duitse actrice Veronika Ferres de award overhandigen.

Een prijs krijgen voor je levenswerk in de acteerwereld is een droom voor elke acteur. Die eer valt nu John Malkovich te beurt. De acteur, die al twee maal genomineerd werd voor een Oscar, heeft al heel wat op zijn palmares staan. Van de gestoorde crimineel Cyrus in ‘Con Air’ naar musketier Athos in ‘The Man In The Iron Mask’ tot een film waarvan hij het onderwerp was, ‘Being John Malkovich’. Het jongere publiek zal hem waarschijnlijk eerder kennen als de gepensioneerde en paranoïde geheime agent, Marvin Boggs uit ‘RED’.

Nieuwe film

Nadat hij zijn prijs in ontvangst zal nemen, wordt de nieuwe film waarin hij meespeelt, ‘Cut Bank’, getoond op het grote scherm. De Duitse actrice Veronika Ferres zal de Golden Eye Award uitreiken. De twee kennen elkaar van op de set van ‘Les Miserables’, een miniserie die in 2000 werd opgenomen. Het filmfestival van Zurich eindigt op 5 oktober. (WH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content