Johan Heldenbergh krijgt rol in een Franse film

De Vlaamse acteur Johan Heldenbergh heeft een rol te pakken in een Franse film. ‘Ik speel de duivel. Een droom voor elke acteur’, zegt hij. De opnames starten begin 2014.

De Vlaamse acteur en film- en theaterregisseur Johan Heldenbergh is binnenkort te zien in een Frans sociaal drama waarvan de opnames begin volgend jaar starten in Straatsburg en Parijs.

Het feit dat Heldenbergh een rol te pakken heeft in Frankrijk, heeft deels te maken met het succes van ‘The Broken Circle Breakdown’ op Franse bodem. De toonaangevende filmwebsite Allociné zette de Vlaamse succesfilm zelfs op nummer één in de lijst van de films die je moet zien. Met het gevolg dat ook de acteurs worden opgemerkt.

In de prent, ‘La Résistance de l’Air’, zal Heldenbergh te zien zijn naast de Franse acteurs Reda Kateb en Ludivine Sagnier. ‘Ja, ik spreek Frans in de film’, zegt hij. ‘Maar het is de bedoeling dat ik een Duitser of een Nederlander ben. Dat wordt niet gespecificeerd. Ik moet perfect Frans spreken, maar er mag een accentje bij.’

Of de nieuwe uitdaging hem afschrikt? ‘Nee, want ik heb tenslotte al veel in het Frans gespeeld in theaterstukken.’

Met de info over zijn rol is hij karig : ‘Eigenlijk vertolk ik de duivel: charmant en stout. Heel erg stout. Dat is een toprol. Een droom voor een acteur om dat te spelen.’

Heldenbergh was de voorbije jaren ook te zien in Vlaamse films zoals ‘De helaasheid der dingen’ (2009) en ‘Hasta la vista’ (2011) (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content