JK Rowling gokt op vijf prequels voor Harry Potter-films

© REUTERS

Er zullen geen drie, maar wel vijf films gemaakt worden op basis van het boek “Fantastic Beasts and Where to Find Them” van JK Rowling. Dat heeft de Harry Potter-schrijfster zelf aangekondigd tijdens een evenement in Londen.

“We hebben altijd al geweten dat er meer dan één film zou komen, dus we hadden een trilogie vooropgesteld omdat we wisten dat er meerdere films gingen komen. Nu heb ik het verhaal helemaal uitgeschreven, en we zijn vrij zeker dat er vijf films zullen worden gemaakt”, aldus de 51-jarige Rowling, die zelf de scenario’s van de films schrijft.

Magische wezens

“Fantastic Beasts and Where to Find Them” is een boek uit 2001 dat Rowling schreef onder het pseudoniem Newt Scamander over de magische wezens die voorkomen in de Harry Potter-verhalen. Het is ook de titel van een handboek uit het eerste jaar van de school van Harry Potter, de Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.

De eerste film die is gebaseerd op het boek komt uit op 18 november. Oscar-winnaar Eddie Redmayne neemt de hoofdrol van de tovenaar Newt Scamander op zich. Ook acteurs als Katherine Waterston, Colin Farrell en Jon Voight spelen mee in de film, die wordt geregisseerd door David Yates, die ook de regie van de vier meest recente Harry Potter-films op zich nam. Het verhaal in de film speelt zich af in New York, tientallen jaren voor de Harry Potter-films.

Miljardenfranchise

Van de originele Harry Potter-boeken werden wereldwijd al meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht. Samen met de zeven films bracht de Harry Potter-franchise al bijna 7 miljard euro op. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content