Jim Henson bedacht The Muppets, zijn zoon laat ze klaarkomen

The Happytime Murders © /
Jozefien Wouters Freelancejournaliste

Of hoe regisseur Brian Henson de erfenis van zijn vader om zeep helpt.

De feiten

Vanaf 22 augustus loopt The Happytime Murders in de zalen, een komische thriller met Melissa McCarthy en 125 muppets in de hoofdrol. Inderdaad, die van Sesamstraat en The Muppet Show. Uw kinderen laat u dit keer beter thuis. The Happytime Murders is namelijk een muppetfilm voor volwassenen en werd geregisseerd door Brian Henson. Zijn vader Jim kent u misschien als de geestelijke vader van de échte muppets. Brian kiest voor een iets andere aanpak dan vaderlief, die zich hoogstwaarschijnlijk nu al in zijn graf aan het omdraaien is. De trailer voorspelt namelijk niet veel goeds.

In The Happytime Murders leven mensen en muppets door elkaar, maar worden muppets als inferieur beschouwd. Wanneer plots de pluchen acteurs van een tv-serie uit de eighties (subtiele knipoog van de makers) een voor een koelbloedig worden vermoord, start muppetdetective Phil samen met zijn menselijke collega Connie (Melissa McCarthy) een onderzoek dat hen naar de krochten van de duistere muppetwereld brengt. De lieve muppets die u nostalgisch doen terugblikken op uw kindertijd blijken achter de schermen namelijk serieuze klootzakken die zich maar al te graag overgeven aan seks, drugs en geweld. ‘No Sesame. All street’, waarschuwt de tagline al.

De film werd tien jaar geleden al aangekondigd en legde sindsdien een hobbelig parcours af. De rechten werden doorgegeven van bedrijf naar bedrijf. Cameron Diaz, Katherine Heigl en Jamie Foxx passeerden aan de onderhandelingstafel voor een rol. En dan was er nog de klacht van Sesamstraat zelf. Bert, Ernie en co. konden er namelijk niet om lachen dat ze werden geassocieerd met een grove, niet bepaald kindvriendelijke actiefilm. Brian Henson deed intussen zijn uiterste best om de film te verdedigen. ‘Je denkt misschien dat het gaat om een shock comedy met muppets, maar in werkelijkheid is het een heel meeslepend verhaal. De personages zijn heel diep en goed uitgewerkt.’

Jim Henson bedacht The Muppets, zijn zoon laat ze klaarkomen

De trailer bevat een muppet die tien seconden lang ejaculeert. Alle begrip voor zonen die zich willen afzetten tegen hun vader, maar serieus: ejaculerende muppets?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De hoogtepunten uit de trailer

00:22

Een muppetjunkie stelt voor om Melissa McCarthy’s ‘dick te sucken’ voor 50 cent.

00:47

Twee muppethoertjes stellen voor om Melissa McCarthy eens goed te verwennen.

01:04

Een muppet trapt een man vol in de ballen in een verlaten ondergrondse parking.

01:08

Een muppet krijgt het aan de stok met iemand van de FBI en zegt: ‘Waar staat dat eigenlijk voor? Fucking Big Idiot?’

01:30

Een muppet dwingt Melissa McCarthy een lijntje XTC te snuiven.

01:56

Een muppet heeft kantoorseks met zijn secretaresse, waarna hij een vreemde, slagroomachtige substantie ejaculeert.

02:25

We blijven verward achter.

De trivia

– Het scenario kwam uit de pen van Todd Berger. Die heeft momenteel ook een verfilming van Waar is Wally? lopen. Waarschijnlijk in de gevangenis, dood of bij de hoeren, als die film even meeslepend als The Happytime Murders wordt.

– Oorspronkelijk zou er een scène met een zingende penis in de film zitten. Een grap die zelfs voor Brian Henson te ver ging.

– Het personage van Melissa McCarthy is verslaafd aan esdoornsiroop. De hele film lang draagt ze een voorraadje met zich mee. Volgens McCarthy is het zowel een ode aan de siroop als een waarschuwing aan het adres van de Canadezen. Dan toch een béétje moraal in de film.

– Brian Henson vertelde tijdens een interview dat de muppets altijd al een beetje stout waren. ‘Het was nooit expliciet te zien, maar iedereen wist dat Kermit soms vieze gedachten had, en Piggy al helemaal.’ Als u graag volledig komaf wilt maken met uw kinderlijke onschuld: er is Kermit-en-Piggy-porno te vinden op het internet.

Partner Content