Jennifer Lawrence is best betaalde actrice

Jennifer Lawrence © REUTERS

Jennifer Lawrence is de best betaalde actrice ter wereld geworden. Het voorbije jaar verdiende ze zo’n 52 miljoen dollar (46 miljoen euro), berekende het tijdschrift Forbes.

De 25-jarige Jennifer Lawrence ontving in 2013 nog een Oscar voor “Happiness Therapy”. De afgelopen twaalf maanden zag ze haar loon met 18 miljoen dollar stijgen als gevolg van het kassasucces van de jongste “Hunger Games”, die wereldwijd 752 miljoen dollar opbracht.

Op de tweede plaats staat Scarlett Johansson, die het voorbije jaar 35,5 miljoen dollar binnenrijfde. Dat was vooral te danken aan haar rol in “Avengers: Age of Ultron”, één van de grootste kassuccessen in de VS. Wereldwijd bracht de film 1,4 miljard dollar op.

Melissa McCarthy bezet de derde plaats in de ranglijst van Forbes, met een jaarinkomen van 23 miljoen dollar, onder meer met haar rollen in “Tammy” en “Spy”.

Robert Downey Jr.

De ranglijst wordt bijna uitsluitend aangevoerd door Amerikaanse actrices. Uitzondering is de Chinese Bingbing Fan (“X-Men: Days of future past”), op de vierde plaats (21 miljoen dollar). Sandra Bullock stond vorig jaar nog op de eerste plaats, maar is nu weggezakt tot nummer vijftien. Na haar rol in “Gravity” nam ze een sabbatjaar, terwijl ze toch nog 8 miljoen dollar verdiende aan reclameopdrachten.

Forbes baseert zich voor zijn rangschikking op cijfers van filmwebsites en van de advocaten en managers van de artiesten. Het gaat om bedragen voor belastingen.

Eerder maakte het magazine de cijfers voor mannen bekend. Robert Downey Jr. was de meest verdienende acteur met 80 miljoen dollar (71 miljoen euro). Hij ging vooraf aan Jackie Chan (50 miljoen) en Vin Diesel (47 miljoen).

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content