Jan Verheyen wint prijs voor beste regie in Montréal

© Belga

Op het Wereldfilmfestival van Montréal heeft Jan Verheyen van de internationale jury de prijs voor beste regie gekregen voor zijn nieuwe speelfilm ‘Het Vonnis’.

Op het Wereldfilmfestival van Montréal heeft Jan Verheyen van de internationale jury de prijs voor beste regie gekregen voor zijn nieuwe speelfilm ‘Het Vonnis’. Dat heeft het Vlaams Audiovisueel Fonds bekendgemaakt.

‘Het Vonnis’ is een rechtbankthriller met Koen De Bouw, Veerle Baetens en Johan Leysen in de hoofdrollen. Jan Verheyen schreef ook het scenario. De film beleefde in Montréal zijn wereldpremière. ‘Het Vonnis’ komt op 9 oktober in de Belgische zalen.

In de officiële competitie voor korte films ging de speciale prijs van de jury naar Hans Vercauter voor zijn kortfilm ‘Wolfsmelk’. De Vlaamse film heeft de voorbije jaren een reputatie uitgebouwd in Montréal, waar de Amerikaanse en de Europese filmcultuur elkaar ontmoeten. De Grand Prix des Amériques, de hoofdprijs, ging in het verleden al drie keer naar een Vlaamse film: ‘Haste la vista’, ‘Adem’ en ‘Ben X’. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content