Jamie Foxx reageert op kritiek van Spike Lee

Jamie Foxx is niet te spreken over de kritiek die regisseur Spike Lee uitte op Django Unchained, de nieuwste film van Quentin Tarantino waarin Foxx een van de hoofdrollen vertolkt.

Jamie Foxx is niet te spreken over de kritiek die regisseur Spike Lee uitte op Django Unchained, de nieuwste film van Quentin Tarantino waarin Foxx een van de hoofdrollen vertolkt.

Spike Lee heeft moeite met het onderwerp van de film: de slavernij en de racistische roots van de Verenigde Staten. Zonder de film gezien te hebben stuurde hij deze tweet de wereld in: “American Slavery Was Not A Sergio Leone Spaghetti Western. It Was A Holocaust. My Ancestors Are Slaves. Stolen From Africa. I Will Honor Them.”

Het is niet de eerste keer dat Spike Lee kritiek uit op Quentin Tarantino. Toen de film Jackie Brown uitkwam liet hij weten moeite te hebben met het veelvuldig gebruik van het woord Nigger: “I have a definite problem with Quentin Tarantino’s excessive use of the n-word. And let the record show that I never said that he can not use that word — I’ve used that word in many of my films — but I think something is wrong with him.”

Respectloos

In een interview met The Guardian reageert Jamie Foxx op de harde woorden van Spike Lee en noemt zijn uitspraken onverantwoordelijk. Het klopt dat Hollywood heel wat successen heeft behaald met blanke Amerikanen die zwarte verhalen vertellen of zwarte muziek maken, maar Foxx is van mening dat je ieder geval individueel moet beoordelen. Wanneer Pat Boone Little Richard covert is dat belachelijk, maar je kan niet zeggen dat Eminem niet deugt omdat hij blank is, aldus Jamie Foxx.

Hij begrijpt vooral niet dat Lee telkens kritiek uit op collega’s – eerder deed hij dit al bij Whoopi Goldberg en Tyler Perry – zonder eerst de films te gaan zien. Dat is Lee overigens niet van plan want in zijn ogen is de film respectloos. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content