James Franco speelt ex-homo Glatze in nieuwe prent Van Sant

© Reuters

De Amerikaanse acteur zal Michael Glatze portretteren in de nieuwe film van regisseur Gus Van Sant. Dat meldt New York Post. Glatze zette zich jaren in voor homorechten, maar keerde zich plots tegen homo’s nadat hij zich toewijdde op religie.

Regisseur Gus Van Sant maakte in 2008 de biografische film ‘Milk’ van homoactivist Harvey Milk. Nu maakt hij een biopic van Michael Glatze, ex-homorechtenactivist, met James Franco in de hoofdrol. Glatze streed jarenlang voor de rechten van holebi’s, maar wil sinds 2007 plots niets meer van homo’s weten.

Geen homo meer

Glatze vormde meer dan tien jaar een koppel met Benjie Nycum. Samen zetten ze zich in voor homorechten. Glatze stampte zelfs het magazine ‘Young Gay America’ uit de grond, gericht aan homoseksuele jongeren en trok samen met zijn vriend het land rond om een documentaire te maken over jongeren en hun geaardheid.

In 2007 kreeg Glatze hartkloppingen omdat hij aan bloedarmoede leed als gevolg van de ziekte Coeliakie. Daardoor sloot hij zich aan bij de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, de kerk van de mormonen. Hij verliet de kerk enkele maanden later, maar spitste zich toe op religie en verklaarde dat hij niet langer homo was. Hij ging zelfs nog verder en keerde zich volledig tegen homoseksualiteit. In een opiniestuk op nieuwssite WND schreef hij: “We kunnen de waarheid niet zien als we verblind zijn door homoseksualiteit.”

‘Milk’ en ‘Howl’

James Franco kroop al eerder in de huid van homoseksuele personages. Zo speelde hij Scott Smith in ‘Milk’ als tegenspeler van Sean Penn in de rol van homoactivist Harvey Milk en portretteerde hij in 2010 Beat Generation-boegbeeld Allen Ginsberg in ‘Howl’. Ook regisseur Gus van Sant was bij beide projecten betrokken.

Van Sant wil in juli starten met de opnames van de film in New York. De nog naamloze prent heeft een budget van 3,5 miljoen dollar. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content