James Cameron wil nog steeds manga ‘Battle Angel’ verfilmen

© Reuters

Regisseur James Cameron liet tijdens een interview met MTV ontvallen dat een verfilming van de Japanse manga ‘Battle Angel Alita’ nog steeds op zijn agenda staat. Het project zal wel moeten wachten tot na Camerons twee ‘Avatar’-sequels.

De plannen van Cameron om de Japanse manga ‘Battle Angel Alita’ te verfilmen doen al een tijdje de ronde. Fans van de mangareeks zitten al lang op hun honger, een wachtperiode die nog zeker enkele jaren zal duren. De twee sequels op ‘Avatar’ hebben nog steeds voorrang voor Cameron. “‘Battle Angel’ is een geweldig, kick-ass verhaal”, vertelde Cameron aan MTV, “maar ik zie ook het positieve effect dat de ‘Avatar’-franchise kan hebben in het mensen gewaar maken van onze relatie met de natuur. Dat is momenteel iets belangrijker dan ‘Battle Angel'”.

Moordende cyborg

‘Battle Angel Alita’ is een mangaserie die het daglicht zag in 1990. Het verhaal speelt zich af in een postapocalyptische maatschappij waar een kapotte cyborg genaamd Alita, wiens geheugen volledig gewist is, terug wordt opgebouwd door een professor. Het enige dat ze zich herinnert is de vechttechniek Panzer Kunst, waardoor ze uitgroeit tot een premiejager. Haar primaire missie is om haar verleden terug op te rakelen.

Camerons antwoord op de vraag of hij de filmversie nog steeds gaat regisseren was duidelijk. “Men zal het project uit mijn dode, koude handen moeten trekken. Aan de andere kant wil ik het ook niet mee in mijn graf nemen.”

Avatar

Momenteel is Cameron nog bezig met het promoten van de 3D-versie van ‘Titanic’. Het is de bedoeling dat hij binnenkort eindelijk start met de productie van de tweede ‘Avatar’. Over wanneer die film precies uitkomt heerst ook nog de nodige onzekerheid. Eerst was gezegd 2014, maar producer John Landau acht het niet waarschijnlijk.

De eerste ‘Avatar’ verdiende 2.782 miljard aan de bioscoopkassa’s. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content