James Bond opent de Olympische Spelen

Regisseur Danny Boyle heeft samen met Daniel Craig in de rol van James Bond een filmpje gemaakt voor de opening van de Olympische Spelen. De opnames gebeurden in Buckingham Palace.

Danny Boyle en Daniel Craig hebben een filmpje opgenomen voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Hiervoor kregen ze de toestemming van Queen Elizabeth II om in Buckingham Palace te draaien. Daniel Craig zal in het filmpje te zien zijn als James Bond. “Het is een geweldige zaak voor de BBC en iedereen die erbij betrokken is”, vertelde een bron aan de Britse krant The Sun. “Ze wilden het meest iconische Britse personage in het gebouw dat het meest wordt geassocieerd met Londen en de Britse monarchie, en dat hebben ze ook gekregen.”

In het filmpje begeeft Craig zich als Bond voor een nieuwe missie naar Buckingham Palace. Die missie luidt: de Olympische Spelen 2012 lanceren. Daarna zal Bond met parachute in het stadion van Stratford landen. Het filmpje zal te zien zijn tijdens de openingsceremonie op 27 juli.

James Bond keert ook eind dit jaar terug in de nieuwe langspeelfilm ‘Skyfall’. De regie van die film ligt in handen van Sam Mendes. Daniel Craig zal te zien zijn naast Judi Dench, Albert Finney, Ralph Fiennes en Javier Bardem. Een Belgische release staat momenteel gepland op 26 oktober. (JVDV)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content