Jake Gyllenhaal is onherkenbaar in eerste beeld van ‘Southpaw’

Voor zijn rol als professionele boxer kweekte de acteur zeven kilo spieren door zes maanden lang zes uur per dag te trainen.

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal© .

Jake Gyllenhaal kruipt voor ‘Southpaw’ in de huid van de linkshandige Junior Middleweight Champion Billy “The Great” Hope. De film, in een regie van Antoine Fuqua, verhaalt over een bokser die zichzelf op professioneel gebied naar de top katapulteert, maar op privévlak rake klappen krijgt. In het eerste beeld dat werd vrijgegeven van de prent is de acteur onherkenbaar.

‘Heel wat mensen zien Jake als een lieve Joodse jongen uit Beverly Hills. Maar ik niet. Hij is een man nu en er is iets in zijn ogen dat mensen nog niet ontdekt hebben. Hij heeft woede in zich,’ aldus regisseur Antoine Fuqua over zijn keuze voor Jake als protagonist.

Gyllenhaal deinst niet terug voor fysieke transformaties. Voor zijn rol van de sociopaat/journalist Lou Bloom in ‘Nightcrawler’ verloor hij maar liefst 14 kilo door een strikt dieet. Ook liep hij iedere dag van zijn huis naar de set tijdens de draaidagen.

Wanneer de ‘Southpaw’ in de Belgische bioscopen loopt, is nog niet bekend. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content