J.J. Abrams regisseert de nieuwe Star Wars

© Lucasfilm
Tom Vandyck
Tom Vandyck Tot 2014 correspondent in de VS voor Knack.be

Regisseur J.J. Abrams gaat de nieuwe ‘Star Wars’-film maken. Merkwaardig: hij teleporteert zichzelf uit het Star Trek-universum.

De deal met Abrams zou zo goed als rond zijn, melden enkele Hollywoodwebsites. Abrams had eerst laten horen dat hij niet zou meedoen aan de nieuwe ‘Star Wars’, maar volgens de site The Wrap is hij daarvan teruggekomen.

Abrams is bekend van de succesvolle televisieseries ‘Lost’ en ‘Fringe’. Op het witte doek regisseerde hij twee ‘Star Trek’-films (de tweede daarvan, ‘Into Darkness’, komt later dit jaar in de zalen) en de Steven Spielberg-hommage ‘Super 8’.

Darth Vader

‘Star Wars Episode VII’ komt naar verwachting uit in 2015 en is het eerste deel van de derde en laatste ‘Star Wars’-trilogie. Het verhaal vindt plaats na de dood van aartsslechterik Darth Vader in ‘Return of the Jedi’..

Het scenario wordt geschreven door Oscarwinnaar Michael Arndt (‘Little Miss Sunshine’). Het is de eerste ‘Star Wars’ waarvoor bedenker George Lucas niet zelf de pen vasthoudt.

Lucas was zelf niet van plan om nog Star Wars-films te maken. Dat die er nu toch komen, is een gevolg van de verkoop van zijn productiehuis LucasFilm aan Disney, vorig najaar.

Lucas verdiende daar vier miljard dollar aan. Hij laat weten dat hij de blockbusters beu is en zich nu op kleine arthouse-producties wil concentreren.

Jedi-ridder

J.J. Abrams haalde het naar verluidt onder andere van Ben Affleck, wiens ‘Argo’ zopas een Oscarnominatie kreeg voor Beste Film. Affleck blijft uiteraard uitermate geschikt om een dappere Jedi-ridder te spelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content