Italiaanse verdelers van misleidende posters voor ’12 Years a Slave’ excuseren zich

BIM Distribuzione excuseert zich voor het verspreiden van de niet-geautoriseerde posters die focussen op Brad Pitt en Michael Fassbender in plaats van hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor. De Italiaanse filmposters die voor heel wat heisa zorgden werden intussen verwijderd.

De steracteurs die regisseur Steve McQueen wist te verzamelen voor zijn film ’12 Years a Slave’ werden in Italië ten onrechte geprofileerd als hoofdfiguren van de film. Hoewel de hoofdrol vertolkt door Chiwetel Ejiofor, de Britse acteur met Nigeriaanse roots, kregen Brad Pitt en Michael Fassbender een prominente rol in Italiaanse filmposters.

Michael Fassbender kan gezien worden als een volwaardige tegenspeler, maar Pitt duikt slechts op in een handvol scènes en is dus niet meer dan een nevenfiguur. Toch werd de voorkeur gegeven aan deze blanke acteurs om te schitteren op de promotionele filmposters in Italië. Het Italiaanse distributiebedrijf geeft zijn fout toe en excuseert zich voor de misleidende posters.

‘We bieden onze verontschuldigingen aan voor het creëren en releasen van de niet-geautoriseerde filmposters van ’12 Years a Slave’ die Brad Pitt en Michael Fassbender afbeelden op een manier die niet overeenstemt met de goedgekeurde advertentiematerialen,’ aldus BIM Distribuzione in een statement. Het distributiehuis vulde de boodschap nog aan met de mededeling dat de filmposters allemaal verwijderd werden.

Het historisch drama ’12 Years A Slave’ vertelt het waargebeurde verhaal van Solomon Northup, een vrije zwarte man uit New York, die in het Amerika van voor de Burgeroorlog wordt ontvoerd en verkocht als slaaf. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content