‘Italiaanse Marilyn Monroe’ Virna Lisi overleden

Virna Lisi © .

De Italiaanse actrice Virna Lisi is overleden. Ze werd 78 jaar oud.

Voor haar rol in “La Reine Margot” van Patrice Chéreau werd Lisi in 1994 gelauwerd op het filmfestival van Cannes. In 1995 kreeg ze daarvoor ook een César voor beste vrouwelijke bijrol.

Virna Peralisi – want zo heette ze echt – draaide tientallen films in Italië, Frankrijk en Hollywood. Als blondine met blauwe ogen stond ze tegenover de grootste acteurs van haar generatie, van Alain Delon over Richard Burton tot Marcello Mastroianni.

Erkenning op latere leeftijd

Virna Lisi startte haar carrière al op 17-jarige leeftijd, in 1953. Ze moest tot 1994 wachten om de erkenning te krijgen die ze verdiende: voor haar rol van Catharina de Medici in “La Reine Margot” kreeg ze in Cannes de palm voor beste actrice. Haar laatste verschijning op het witte doek dateert van 2002, toen ze aantrad in “The Best Day of My Life” (“Il piu bel giorno della mia vita”) van Cristina Comencini. Lisi speelde daarna nog wel in verschillende Italiaanse televisieseries.

In Hollywood werd de actrice opgevoerd als een soort nieuwe Marilyn Monroe. Ze had de vrouwelijke hoofdrol in “How to Murder Your Wife” (1965), met Jack Lemmon. Ze speelde ook in “Not with My Wife, You Don’t” (1966), met Tony Curtis, en in “Assault on a Queen” (1966), met Frank Sinatra. (Belga/LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content