Iraanse film ‘There Is No Evil’ wint Gouden Beer in Berlijn

.

De Iraanse regisseur Mohammad Rasoulof heeft met zijn film ‘Sheytan vojud Nadarad’ (There is no Evil) de hoofdprijs, de Gouden Beer, gewonnen op het filmfestival in Berlijn.

‘Sheytan vojud Nadarad’ gaat over individuele vrijheid in een autoritair regime, dat gebruikmaakt van de doodstraf.

Rasoulof, een bekend criticus van het Iraanse regime, heeft van de autoriteiten in zijn land een levenslang verbod gekregen om te filmen. De regisseur was niet aanwezig in Berlijn. Hij mag het land niet verlaten en kreeg in 2017 een jaar gevangenisstraf opgelegd. Het publiek in Berlijn gaf de man een staande ovatie. Rasoulof viel enkele jaren geleden al in de prijzen op het filmfestival van Cannes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Belgische prijs

Ook ‘Jumbo’, de eerste langspeelfilm van de Belgische regisseur Zoé Wittock, is in de prijzen gevallen, in de sectie ‘Generation 14Plus’, specifiek gericht op jongeren.

De film komt in ons land op 18 maart in de zalen. Hij vertelt het verhaal van Jeanne, een jonge vrouw die als nachtwaker werkt in een pretpark en een vreemde relatie opbouwt met Jumbo, de nieuwe attractie.

Spelen mee in de film: Noémie Merlant, Emmanuelle Bercot en Sam Louwyck. Het gaat om een coproductie uit België (Kwassa Films), Frankrijk (Insolence) en Luxemburg (Les Films Fauves).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content