Iraanse A Seperation-regisseur hoofd van jury tijdens Busan Filmfestival

© Reuters

Asghar Farhadi zal de jury voorzitten tijdens het Busan International Film Festival. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van 2 tot 11 oktober en wordt gehost door de Japanse acteur Ken Watanabe en Koreaanse actrice Moon So-ri.

Het BIFF, voormalig gekend als het PIFF, wordt jaarlijks georganiseerd in het Zuid-Koreaanse Busan. Het is een van de belangrijkste filmfestivals in Azië.

Juryleden

De regisseur van ‘A Seperation’ Asghar Farhadi werd geïnstalleerd als het hoofd van de jury. Farhadi omringt zich met professor in filmstudies Dina Iordanova, Franse filosoof Jacques Ranciere, Indische actrice Suhasini Maniratnam en Bong Joon-ho, de Koreaanse regisseur van Korean ‘The Host’ en ‘The Snowpiercer’. Samen beslissen ze wie de winnaar wordt van de New Currents Asian film competitie en met 30.000 dollar naar huis gaat.

De openingsceremonie wordt gehost door de Japanse acteur Ken Watanabe die we kennen van ‘Memoirs of a Geisha’ en ‘Inception’ en de Koreaanse actrice Moon So-ri, bekend van ‘Peppermint Candy’ en ‘Oasis’.

Wide Angle

De jury voor de Wide Angle selectie, een onderdeel van de competitie voor kortfilms, animatiefilms, documentaires en experimentele films bestaat uit cineast Tan Pin Pin, Maria Bonsanti, en documentairemaker Yi Seung-jun.

Retrospectieve

De focus van de Koreaanse Cinema retrospectieve ligt tijdens deze editie op de lokale regisseur Jung-Jin-woo. In de jaren zestig maakte hij furore met zijn sociale drama’s. Acht films uit zijn oeuvre van meer dan vijftig films worden gescreend tijdens het BIFF. Zo kunnen de aanwezigen gaan kijken naar ‘Does Cuckoo Cry at Night’ (1980) en ‘Border Line(1964). (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content