In a galaxy far, far away… in 3D

© Reuters/Seth Wenig

Nerds aller landen, haal die 3D-brillen maar van het schap: twaalf jaar na de oorspronkelijke release komt ‘Star Wars Episode 1’ terug in 3D.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 10 februari van volgend jaar komt ‘The Phantom Menace’ opnieuw uit in de bioscoop. Het is het eerste deel in de prequeltrilogie van het zesdelige ‘Star Wars’-epos. Het was al langer geweten dat de makers elk hoofdstuk opnieuw zouden uitbrengen in 3D, maar nu weten we dus ook welk deel als eerste aan de beurt komt.

Productiebedrijven Lucasfilm Ltd. en 20th Century Fox boren almaar dieper in de schier onuitputtelijke goudmijn van ‘Star Wars’. Maar omdat de films nog in een tijdperk zonder 3D gefilmd werden, hebben de makers de hulp van effectenbedrijf Industrial Light & Magic ingeroepen. Light & Magic verzorgde de special effects van onder meer ‘Harry Potter’ en ‘Jurassic Park’ en zullen de originele films nauwgezet omzetten naar 3D.

John Knoll (Visual Effects Supervisor): ‘Een kritisch artistiek oog en een ongelofelijke aandacht voor details zijn noodzakelijk. We gaan onze tijd nemen voor ‘Star Wars’, om het publiek een fantastische en nieuwe ervaring te kunnen garanderen.’

In ‘The Phantom Menace’ zien we hoe de planeet Naboo (thuishaven van de immer lompe Jar Jar Binks) overrompeld wordt door droids. Daarnaast herinneren we ons nog het steekspel tussen Darth Maul en de Jedi, alsook de racewedstrijd op Tatooine.

www.starwars.com

Pieter Claes

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content