Huldiging voor Michaël R. Roskam in Sint-Truiden

In het cultuurcentrum in Sint-Truiden, de geboortestad van regisseur Michaël R. Roskam, hebben honderden mensen afgelopen nacht de Oscaruitreiking op groot scherm gevolgd.

Eén van de fervente supporters was burgemeester Ludwig Vandenhove. “De sfeer was enorm goed. Het was uiteraard heel spannend, maar de ontgoocheling spoelde snel na de bekendmaking helemaal weg. We hadden er rekening mee gehouden. We wisten dat er vaak een heel grote commerciële machine achter de uiteindelijke laureaat moet staan om de hoofdprijs binnen te halen. En dan is het altijd een dubbeltje op zijn kant. Voor ons had ‘Rundskop’ eigenlijk al gewonnen toen de film genomineerd werd”, aldus de burgemeester.

Publieke huldiging voor Roskam

De burgemeester is blij met de uitstraling die de Oscarnominatie voor zijn stad teweegbrengt: “Het effect is enorm. Sint-Truiden staat overal volop in de belangstelling, wat ook geldt voor ons dialect. Onze inwoners zijn dan ook terecht fier. We denken dat de impact van ‘Rundskop’ nog een hele tijd zal nazinderen.”

“We willen Michaël Roskam en Matthias Schoenaerts dan ook nogmaals danken voor hun prestatie. Hoe en wanneer moeten we nog met hen bespreken, maar dat er een publieke huldiging komt, staat wel al vast.” Michaël R. Roskam werd overigens al tot ereburger van Sint-Truiden benoemd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content