‘Hors les murs’ van Belg David Lambert enthousiast ontvangen in Cannes

Het liefdesrelaas ‘Hors les murs’ van Belgisch regisseur David Lambert viel in de smaak bij het publiek in Cannes. De film maakt kans op de Camera d’or.

David Lambert is een van de Franstalige Belgen die ons land dit jaar vertegenwoordigen in de Franse filmstad. Lambert begaf zich naar Cannes met zijn langspeelfilmdebuut ‘Hors les murs’. De film maakt deel uit de van nevenselectie Semaine de la critique en is ook een van de kanshebbers op de Camera d’or. Die laatste wordt uitgereikt aan de beste debuutfilm.

enthousiast

Tijdens de eerste visie van de film werd ‘Hors les murs’ met open armen ontvangen. Lambert was dan ook zeer te spreken over de reactie van het publiek. “De zaal was helemaal mee en de reacties waren formidabel. Je kon de emotie voelen en er werd gelachen op de juiste momenten. Na de vertoning kreeg ik onmiddellijk van sommige aanwezigen te horen dat ze diep geraakt waren door mijn personages. Meteen een mooie beloning voor mijn werk.”

Met ‘Hors les murs’ vertelt Lambert de aangrijpende liefdesgeschiedenis van de homo’s Paul en Ilir. De een is een Brusselse pianist, de ander speelt in een rockbandje. Wanneer hun wegen elkaar kruisen is het onmiddellijk liefde op het eerste gezicht en beslissen ze om enkel van de liefde te leven. Maar niet alles loopt als gehoopt. (JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content