Hoofdrol voor Jamie Foxx in volgende Tarantino?

© .

‘Django Unchained’ wordt de eerste echte spaghettiwestern uit de carrière van Quentin Tarantino.

De Amerikaanse filmmaker heeft na lang twijfelen beslist wie hij in de hoofdrol van zijn nieuwste film wil. Jamie Foxx neemt naar alle waarschijnlijkheid de rol van Django voor zijn rekening in ‘Django Unchained’, dat zich zal afspelen in Mississippi ten tijde van de slavernij.

Eerder werden al onder meer Will Smith en Idris Elba (Stringer Bell uit ‘The Wire’) genoemd als mogelijke kandidaten voor de rol. Jamie Foxx begon zijn carrière in het komische genre, en won in 2005 een Oscar voor zijn vertolking van Ray Charles in ‘Ray’.

In ‘Django Unchained’ speelt Foxx wellicht een tandarts die zijn geluk beproeft als huurmoordenaar en intussen zijn vrouw wil redden uit de klauwen van een malafide rancheigenaar. Eerder tekenden al Leonardo DiCaprio en Christoph Waltz voor een rol in deze western.

Met de casting van het hoofdpersonage kan het aftellen naar ‘Django Unchained’ pas echt beginnen. Het is helaas nog even wachten op de opvolger van ‘Inglourious Basterds’. De nieuwe film van QT verschijnt wellicht niet voor Kerstmis 2012. (MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content