Hoofdprijs van filmfestival Locarno gaat naar “Godless”

© Godless / Ralitza Petrova

De maatschappijkritische misdaadfilm “Godless” van de Bulgaarse regisseuse Ralitza Petrova, een Bulgaars-Deens-Franse productie, heeft op het filmfestival van Locarno de Gouden Luipaard gewonnen, de hoofdprijs voor de beste film in competitie.

De speciale prijs van de jury gaat naar de Roemeens-Duitse coproductie “Vernarbte Herzen” van de Roemeense regisseur Radu Jude. “I, Daniel Blake” (Groot-Brittannië/Frankrijk/België) van veteraan Ken Loach wint de prijs van het publiek. De bittere sociale studie won in mei dit jaar al de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Nog op het filmfestival van Locarno heeft Barbara Sarafian de Boccalino d’Oro Prijs voor Beste Actrice gekregen. De actrice krijgt de onderscheiding, die uitgereikt wordt door de kring van onafhankelijke filmrecensenten, voor haar vertolking in Christophe Van Rompaeys nieuwe speelfilm ‘Vincent’ die vrijdagavond in wereldpremière gaat op het Zwitserse festival. (Bij ons komt de film op 31 augustus in de zalen.)

De jury kende Sarafian de prijs toe voor “de manier waarop zij in een film over de lotgevallen van een zoon op overtuigende wijze diepgang geeft aan de moederfiguur en de zorgende aard van de vrouw toont”. De actrice nam de award persoonlijk in ontvangst tijdens de uitreiking in de Il Rivellino Art Gallery in de stad, luidt het in een mededeling van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De 69ste editie van het internationale filmfestival van Locarno, een van de belangrijkste van Europa, loopt vanavond ten einde met de prijsuitreiking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content